Logo
nähtävyys Kööpenhaminassa – Rundetårn / The Round Tower in Cph
14 Mar 2019

nähtävyys Kööpenhaminassa – Rundetårn / The Round Tower in Cph

Post by joannaekberg

Rundetårn, Rundetaarn, Round Tower. Näillä kaikilla nimillä kutsutaan keskellä Kööpenhaminaa sijaitsevaa tornia, joka rakennettiin 1600-luvulla tähtitieteelliseksi observatorioksi. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista rakennuksista. Ei mikään ihme. Tornin huipulle kävellään ei portaita, vaan spiraalimaista käytävää pitkin, joka hurmaa  arkkitehtuurillaan ♥

tahtitorni_Koopenhaminassa

Kierrekäytävällä on pituutta ulkoseinustalla 268,5 metriä ja sisäseinustalla 85,5 metriä. Nousu on niin loiva, ettei se suuremmin rasita jalkoja, mutta jos siltä tuntuu, niin matkan varrella on levähdyspaikkoja.

Rundetaarn_in_Copenhagen

Rundetaarn_

nahtavyyet_Koopenhamina

36 metriä korkean tornin näköalatasanteelta on erinomainen tilaisuus tarkastella tanskalaista kattoarkkitehtuuria. Tornin huipulla on Euroopan vanhin edelleen toimiva observatio, joka on avoinna yleisölle tiettyinä ajankohtina. Jos mielii tarkastella maisemien lisäksi tähtitaivasta, niin kannattaa kurkata Observatorion aukioloajat etukäteen.

nakoalatorni_koopenhaminassa

observatory_Round_Tower

Round_Tower_Cph

Koopenhamina_nahtavyydet

The_Round_Tower_

Round_Tower_Copenhagen

nakoalatorni_Koopenhaminassa

Tämän nähtävyyden perässä ei  tarvitse talsia pitkälle. Siihen törmää lähes väistämättä jos vain pitää silmät auki, sillä torni sijaitsee keskellä kaupunkia Købmagergadella. Sisäänpääsymaksu keventää kukkaroa vain 25DDK, eli reilut kolme euroa. Silmiä hivelevän kauniin kierrekäytävän ja kattomaisemien vuoksi ehdottomasti hintansa väärti!

Rundetaarn, Købmagergade 52A, Kööpenhamina.

Toinen ihana ja näkemisen arvoinen paikka on Kööpenhaminan Kasvitieteellinen puutarha. Löydät siitä kuvia instagramin puolelta.  Tervetuloa seuraamaan!

* * *

The Round Tower in Copenhagen is one of the most popular structures in Denmark. It was built in 1600-century. On the top of the tower is the oldest still functioning observatory in Europe. Spiral walk on the top is absolutely beautiful. As well as the city view from the rooftop.

 

Tags: , , , ,

0 comments

Leave comment