Logo
menovinkit talvilomalle / places to go tips
15 Feb 2019

menovinkit talvilomalle / places to go tips

Post by joannaekberg

Kaipaatko talvilomalle tekemistä ja menovinkkejä? Tässä on kooste lempipaikoistani. Mukana on kahviloita, museoita, taide-elämyksiä, tai muuten vain inspiroivia ja näkemisen arvoisia paikkoja. Vinkit ei ole suunnattu mitenkään erityisesti lapsille, vaikka koulujen talvilomasta onkin kyse. Olen roikottanut lapsia mukana iästä riippumatta aina ja kaikkialla, ja näissäkin paikoissa hyvällä menestyksellä.

Lue tärpit ja poimi niistä omasi!

Näyttelykeskus WeeGee ja Cafe – Ahertajantie 5, Espoo.

Näyttelykeskus WeeGee:ssä riittää puuhaa vaikka koko päiväksi, sillä saman katon alla on varsinainen museorypäs: Emma-Espoon modernin taiteen museo, Kamu-Espoon kaupunginmuseo, Suomen kellomuseo, sekä lelumuseo. Talvilomaviikolla lapsille on tarjolla monenlaista toimintaa, josta löydät lisää tietoa talviloma WeeGeellä – linkin takaa. Täältä löytyy myös se Espoon kaunein kahvila Café WeeGee.

nayttelykeskus_WeeGee

Emma_museo

Cafe_WeeGee

Nokkalan Majakka – Nokkalanniemi 2, Espoo.

Aurinkoisen pakkaspäivän must on jäällä kävely ja lämmin kaakao merimaisemilla. Rantakahvila Nokkalan Majakka on auki ympäri vuoden.

rantakahvila_Nokkalan_Majakka

menovinkki_Nokkalan_Majakka

Gumbostrand Konst & Form – Vainuddintie 72, Sipoo.

Taidekeskus, designmyymälä ja bistro samassa paketissa. Todellinen silmä- ja mieli lepää – paikka. Bistron laadukasta ruokaa voin suositella vilpittömästi. Kapea ja mutkikas ajoreitti Hartwallin entiseen tehdaskiinteistöön on jo kokemus. Sisäänpääsy taidekeskukseen on ilmainen.

Tiedot meneillään olevasta näyttelystä, bistron menu ja aukioloajat Gumbostrand Konst & Form – kotisivuilla.

Gumbostrand_Konst_&_Form

Gumbstrand_Sipoo

Taidekeskus_Gumbostrand

Hanasaaren kulttuurikeskus – Hanasaarentie 5, Espoo.

Näkemisen arvoinen paikka, jossa voi  juoda lasin viiniä designklassikossa, nauttia fine dining-ravintolan antimista, tai myös yöpyä hotellissa. Seinillä on runsaasti pohjoismaalaista taidetta ja sitä voi ihailla ihan ilmaiseksi. Lue myös tuore postaus menovinkki: Hanasaaren kulttuurikeskus

Gallerian näyttelyt ja ravintola Johanneksen menu Hanasaaren kulttuurikeskus -kotivuilla.

Hanasaaren_kulttuurikeskus_kahvio

ravintola_Johannes_Hanasaari

Taidetta_Hanasaaressa

Talvipuutarha – Hammarskjöldintie 1, Helsinki.

Eväsretki kasvien ja karppien keskelle pelastaa, jos sää ei hemmottele. Sisäänpääsy kasvihuoneelle on ilmainen. Tarkista aukioloajat Talvipuutarhan kotisivuilta.

Helsingin_talvipuutarha

menovinkki_Helsingin_talvipuutarha

Saviaho – Hämeenkatu 37, Hyvinkää.

Koska lomaan mahtuu aina yksi kirpputori, on pakko vinkata tästä vanhan tavaran kaupasta Hyvinkäällä. Iso myymälä on täynnä kaikkea mahdollista. Kuten kuvasta näkyy, täällä voi kokea todellista etsimisen ja löytämisen riemua.

Aukioloajat ja lisää tietoa löydät Saviahon kotisivuilta.

Saviaho_vanhan_tavaran_myymala

Helsingin keskuskirjasto Oodi kuuluu ilman muuta tämän listauksen jatkeeksi. Katso kuvat ja lue Hurmaavan valkeaa-blogin Hannan postaus: Helsingin keskuskirjasto – uusi upea Oodi

Menovinkki-tunnisteen alta löydät vielä lisää menovinkkejä, ja jos kaipaat käsillä tekemistä, niin kurkkaa myös DIY- ja tee itse-tunnisteet.

* * *

Nice, beautiful and inspiring places to go on a winter holiday.

 

Tags: , , ,

1 comments

Mirjami Rajamäki February 22, 2019 at 11:38 pm - Reply

Ihana juttu taas!

Leave comment