Logo
menovinkki: Hanasaaren kulttuurikeskus / Hanaholmen cultural centre
18 Jan 2019

menovinkki: Hanasaaren kulttuurikeskus / Hanaholmen cultural centre

Post by joannaekberg

Hanasaaren Kulttuurikeskus. Rakennus ei varsinaisesti hurmannut ulkomuodollaan, mutta karuhkon julkisivun sisältä paljastuikin tosi iloinen yllätys. Jopa niin positiivinen, että Mikael Persbrandtin Into the Woods-näyttely, jota lähdin alunperin katsomaan, jäi täysin toissijaiseksi. Arkkitehti Veikko Malmion suunnittelema, meren äärellä sijaitseva Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja hotelli on valmistunut vuonna 1975. Alakerran modernissa viinibaarissa siitä ei näy merkkiäkään. Rakennus onkin peruskorjattu ja tiloja uudistettu hiljattain. (v.2015-2017) Viinibaari huokuu rauhaa ja tarjoaa silmänruokaa designkalusteiden ja merimaiseman muodossa.

Hanasaari_Kulttuurikeskus_cafe

Hanasaari_kahvila

Viinibaarissa pääsee koeistumaan Yrjö Kukkapuron suunnitteleman Karuselli-tuolin, johon on helppo jämähtää pidemmäksikin aikaa. Kirjavalikoimasta löysin Hanasaari-teoksen, jonka vei mennessään Hanasaaren mielenkiintoiseen historiaan.

Hanasaaren_Kulttuurikeskuksen_kahvio

Hanasaari_kirja

Rakennuksen sisääntuloaula on taas tyystin erilainen, sympaattinen retrospektaakkeli oransseine tuoleineen ja kokolattiamattoineen.

Kulttuurikeskus_Hanasaari

Gallerian väliaikaisten näyttelyiden lisäksi kaikkialla on esillä taidetta. Jos taide kiinnostaa, niin käytävät kannattaa koluta tarkasti läpi. Samoin kuin rakennuksen ympäristö, sillä ulkona on taidepuisto, jossa on taideteoksia.

Yläkerrassa on fine dining ravintola Johannes, joka lupaa pohjoismaalaisia makuja. Ruokailun lomassa voi täälläkin bongailla kauniita sisustuksellisia yksityiskohtia, kuten mm. Josef Frankin suunnittelemia tekstiilejä.

Kulttuurikeskus_Hanasaari

Hanasaari_Kulttuurikeskus_ravintola

ravintola_Hanasaaressa

Hanasaari_ravintola

Hanasaari on siis paitsi kulttuurikeskus myös hotelli. Huoneisiin en valitettavasti päässyt kameran kanssa työntämään nenääni, mutta 360-esitys lupaa paljon. Olipa hienoa, että löysin näin inspiroivan paikan. Kesällä, kun vihreä valtaa ympäristön ja viinibaari levittäytyy merinäköalalliselle terassille aion ehdottomasti palata tänne!

Vaikka Mikael Persbrandtin näyttely jäi nyt sisustusfiilistelyjen jalkoihin, on sekin näkemisen arvoinen. Näyttely on avoinna galleriassa vielä 27.1.2019 saakka.

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja hotelli, Hanasaarenranta 5, Espoo.

Lue myös:menovinkki: Josef Frank näyttely Designmuseossa / Josef Frank in Design Museum

* * *

Newly renovated Hanaholmen, the Swedish-Finnish Cultural Centre, a hotel and a high class restaurant is worth seeing!

 

 

Tags: , , , , , ,

0 comments

Leave comment