Logo
menovinkki: Alvar Aallon Ateljee // Studio Aalto
28 Sep 2018

menovinkki: Alvar Aallon Ateljee // Studio Aalto

Post by joannaekberg

Alvar Aalto – fanin kuvaterveiset jatkuvat. Tällä kertaa kuvatulva on upeasta Alvar Aallon Ateljeesta, joka sijaitsee noin 500m päässä Alvar Aallon kotitalosta. Tähänkin kohteeseen pääsee tutustumaan vain opastetulla kierroksella,  joka kannattaa muuten varata etukäteen.

Alvar Aalto suunnitteli hulppean rakennuksen omaksi arkkitehtitoimistokseen vuonna 1955. Päätilan, kaarevan ateljeen pieni parveke on rakennettu valaisimen prototyyppejä varten. Kolmion mallinen kattoikkuna on paitsi kaunis yksityiskohta, sen tarkoitus on valaista lamppuja yhäältäpäin.

Alvar_Aalto_Studio

Alvar_Aalto_valaisimet

Alvar_Aalto_jakkarat

Alvar_Aalto_Ateljee_Helsingissa

Studio_Aalto

Alvar_Aalto_luonnokset

Arkkitehtien entiset työskentelytilat toimivat nykyään Alvar Aalto – säätiön työtiloina.

Alvar_Aalto_Ateljee_tyotila

Alvar_Aalto_Ateljee

Sisäpihalla on suojaisan amfiteatterimainen puutarha, jossa on pidetty esitelmiä ja katseltu valkoiseen muuriin heijastettuja diaesityksiä.

Alvar_Aalto_Ateljee_julkisivu

Alvar_Aalto_Studio_talo

Vuosina 1962-63 talo sai laajennusosan, johon tulivat henkilökunnan ruokasali, ”Taverna”, sekä toisen kerroksen toimistohuone.

Studio_Aalto_Munkkiniemi

Alvar_Aalto_ovenkahva

Alvar_Aalto_Ateljee_talo

Alvar_Aalto_ulkovalo

Jos vierailu Alvar Aallon kotitalossa oli kuin iso iso pala lempikakkua, niin Ateljee oli kirsikka kakun päällä. Vaikka yleensä tykkään häärätä näyttelyissä ja museoissa itsekseni, Alvar Aalto -kohteiden parasta antia oli ehdottomasti asiantunteva opastus. Ilman sitä olisi monta mielenkiintoista asiaa ja yksityiskohtaa jäänyt huomaamatta, ja hauskaa tarina kuulematta. Vierailut olivat upeita elämyksiä, suosittelen lämpimästi! Jos et vielä lukenut postausta Alvar Aallon kotitalosta, niin klikkaa itsesi kursivoidun linkin taakse.

Alvar aallon Ateljee, Tiilimäki 20, Helsinki.

Lue myös toinen arkkitehtoonisesti ja sisustuksellisesti upea menovinkki:

uusittu Cáfe WeeGee / Cáfe WeeGee in Espoo

* * *

Another Alvar Aalto picture splash, from Studio Aalto in Munkkiniemi in Helsinki. It is one of the best of Alvar Aalto’s 1950s buildings. I highly recommend to attend on a guided tour in this architectural masterpiece.

 

Tags: , , , , ,

0 comments

Leave comment