Logo
vintage Semi Pendant – keittiön uusi valaisin // Danish vintage kitchen lamp
31 Aug 2018

vintage Semi Pendant – keittiön uusi valaisin // Danish vintage kitchen lamp

Post by joannaekberg

vintage_Semi_Pendant_vintage_valaisin

tanskalainen_vintage_valaisin

messinkivalaisin

Semi_Pendant_Bonderup_Thorup

Tämä tyttö on mehuissaan! Nimittäin siitä, että keittiössä roikkuu vihdoin haaveideni täyttymys, Semi Pendant vintage-valaisin. Veikeän trumpetin muotoisen lampun on suunnitellut vuonna 1967 tanskalainen designduo Claus Bonderup ja Torsten Thorup. Lamppu vei sydämeni noin kaksi vuotta sitten Kööpenhaminan reissulla, kun kiertelin Nørrebron antiikkiliikkeitä. Valaisin tallentui verkkokalvolleni lähtemättömästi. Siitä saakka olen etsinyt sitä enemmän, tai vähemmän aktiivisesti. Uutena lampun olisi voinut hankkia helposti Gubi:lta, mutta kotiimme sopii uutuuttaan hohtavia asioita paremmin vähän kuluneet esineet. Halusin hyväkuntoisen lampun vanhana, messingin värisenä, ja tietysti kohtuuhinnalla. Siinä oli kolme aika haasteellista vaatimusta, mutta onneksi ei kuitenkaan mahdotonta. Sopivasti elämää nähnyt valaisin löytyi lopulta Saksan Ebay:n kautta. Jos etsit vintage-valaisinta, niin suosittelen lämpimästi! Kun aiempi, Yki Nummen Lokki-valaisin antoi valoa joka suuntaan, uusi valaisin kohdistaa valon alaspäin ja luo pöydän ympärille vaihteeksi kivan intiimin tunnelman. Tykkään myös siitä, miten messinkipinta heijastelee valoa. Onneksi en luopunut toivosta, sillä tätä lamppua kannatti odottaa. Rakastan!

Uuden valaisimen myötä keittiön ilme muuttui yllättävänkin paljon. Muutoksen näkee, kun käy kurkkaamassa Artek 66 second hand tuolit – postauksen, joka on muuten yksi kärsivällisyys palkitaan-tarina sekin.

Lue myös:

Kööpenhaminan parhaat antiikki-ja vintageliikkeet / vintage heaven in Copenhagen

* * *

Dreams come true! Finally I have Semi Pendant lamp designed by Claus Bonderup and Torsten Thorup for Fog & Mørup in 1967. It took almost two years to find this vintage lamp with reasonable price, but it was worth waiting. I love it!

 

 

Tags: , , , , ,

0 comments

Leave comment