Logo
kukkaruukun pikatuunaus / flowerpot makeover
1 May 2018

kukkaruukun pikatuunaus / flowerpot makeover

Post by joannaekberg

 

kukkaruukun_tuunaus

tuunattu_kukkaruukku

Et löydä sopivan kokoista suojaruukkua, tai ei vain huvita ryhtyä istutuspuuhiin? Ei hätää. Muovisen kukkaruukun saa tuunattua helposti ja nopeasti katseen kestäväksi. Sain huumaavalta tuoksuvan laventelin, mutta lila muoviruukku oli todellinen kammotus. Päätin tehdä pikatuunauksen ja päällystää ruman ruukun. Käytin siihen Köpiksestä tuliaisena tuomaani marmorikuvioitua kontaktimuovia. Mittasin ensin ruukun ympärysmitan ja korkeuden, ja leikkasin mittojen mukaisen palan kontaktimuovista. Itse päällystämisessä toimii samat lainalaisuudet, kuin koulukirjojen päällystämisessäkin. Ilmakuplien vaara on olemassa, mutta kuviollinen kontaktimuovi on siitä armollinen, että se kestää pienet virheetkin. Pienen haasteen toi ruukun muoto, joka levenee hieman ylöspäin. Ratkaisin ongelman leikkaamalla yhtenäisen palan pienempiin saman levyisiin osiin. Sovitin palan kerrallaan paikoilleen niin, että saumakohdat tulevat mahdollisimman tarkasti puskuun. Eipä enää ruma ruukku kirvele silmää. Aikaa muoviruukun muodonmuutokseen meni reilun vartin verran. Ei paha.

Lue myös muut vinkit kukkaruukkujen tuunaamiseen:

DIY-kuvioidut kukkaruukut / DIY-graphic flower pots

DIY-kukkaruukut /DIY-flowerpot

* * *

I made a makeover for a flower pot by using marmoreal pattered contact paper. It was easy and quick way to renew  ungly plastic flower pot.

Tags: , , , , , ,

0 comments

Leave comment