Logo
museoralli part3 – Sarpanevan näyttely Designmuseossa // Sarpaneva exhibition
14 Apr 2018

museoralli part3 – Sarpanevan näyttely Designmuseossa // Sarpaneva exhibition

Post by joannaekberg

Sarpanevan_nayttely

Sarpanevan_nayttely_Designmuseossa

Timo_Sarpaneva_exhibition

Timo_Sarpaneva_glass_art

Sarpaneva_taidelasi

Sarpanevan_nayttely_2018

Sarpaneva_teos

Timo Sarpanevan näyttely Helsingin Designmuseossa on kevään must! Kuten kuvista näkyy näyttely on todellista lasin lumoa. Huikeita muotoja ja herkullisia värejä. Varsinkin yli 200 osasta koostuva Ahtojää-lasiteos on näyttävä. (kuvat 6 & 7) Kuin lauma lasisia Hattivatteja. Ihmeteltävää ja ihailtavaa riittää. Nähtävillä on myös luonnoksia, videotallenteita ja paljon mielenkiintoista esineisiin liittyvää tietoa. Nyt tiedän mm. sen, että lapsuudenkodista tuttujen Tsaikka-lasien metalliosat on tehty vetoketjujen valmistuksessa syntyneestä ylijäämämateriaalista. Suosittelen näyttelyä lämpimästi. Niin kuin onnistunut näyttelykokemus yleensä, tämäkin aiheutti melkoiset ´jälkihuurut´. Astiakaappi alkoi huutaa värillistä lasia ja suunnitelmissa on kokeilla lasinpuhallusta vielä kertaalleen. Päivän mittainen lasinpuhalluskurssi on muuten mitä mainioin lahjaidea, samoin kuin museokorttikin. Ihan vinkkinä vaikka tulevaa äitienpäivää ajatellen.

Timo Sarpaneva näyttely 23.3. – 23.9.2018, Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki.

Lue myös:

museoralli part1 – Modernin Taiteen Museo Emma / Modern Art Museum Emma

museoralli part2 – HAM / Helsinki Art Museum

* * *

Timo Sarpaneva exhibition in Helsinki Design Museum is a must! It’s all about charm of glassware and art objects. Enjoy the pictures.

Tags: , , ,

0 comments

Leave comment