Logo
avocadon kasvattaminen // growing avocado
7 Apr 2018

avocadon kasvattaminen // growing avocado

Post by joannaekberg

 

avocadon_siemen

avocadon_kasvatusohje

avocado_kasvattaminen

Projekti nimeltä avocadon kasvattaminen on edennyt hitaasti, mutta varmasti. Ensimmäinen avocado kasvatti yli 20cm pitkän “huiskan”, joten oli aika istuttaa se multaan. Toivon hartaasti, että se pysyy hengissä, sillä odottavan aika on ollut pitkä. Jo monta kuukautta sitten viritin kolme avocadon siementä grillitikkujen avulla laseihin. Siitä alkoi loputtomalta tuntuva odottelu. Lopulta ensimmäiseen siemeneen ilmestyivät juuret ja aika pian sen jälkeen siemenen yläosasta alkoi pilkottaa verso. Valon lisäännyttyä avocadon taimet ovat kasvaneet silmissä. Niiden kasvattaminen on ollut tähän saakka helppoa. Hoitaminen on tarkoittanut käytännössä kahta asiaa; huolehtia siitä, että juuret pysyvät veden alla ja että vesi on puhdasta. Mielenkiinnolla seuraan jatkuuko multaan istutetun hennon taimenen kasvu edelleen yhä hurjaa vauhtia. Tai saanko sen ylipäätään pysymään hengissä. Wish me luck!

Ohje avocadon kasvattamiseen:

  1. Huuhtele siemen puhtaaksi vedellä.
  2. Kiinnitä kolme tikkua viistosti siemenen yläosaan. (=siemenen suippu osa)
  3. Kaada lasiin vettä ja laita siemen lasiin niin, että siemenen alaosa on veden alla.
  4. Laita lasi valoisaan paikkaan ja vaihda vesi parin päivän välein.
  5. Siemenen alaosasta ilmestyy ensin juuret ja sen jälkeen yläosaan tulee verso. Kun avocadon taimi on n.20cm korkea, niin istuta se ruukkuun siten, että siemenen yläosa jää osittain näkyviin.
  6. Pidä multa tasaisen kosteana.

Lue myös muut viherkasviaiheiset postaukset;

vihreä valtaa kodin / greener home

kaktusfarmi / cactus love

* * *

Some progress in my project called growing avocado. It has been mostly waiting, but now it was time to put the first one in the mould. I hope it will survive. Keep the thumbs up!

 

Tags: , , ,

0 comments

Leave comment