Logo
Septarian dreijauskurssi – itse tehtyä keramiikkaa // self-made ceramics
1 Apr 2018

Septarian dreijauskurssi – itse tehtyä keramiikkaa // self-made ceramics

Post by joannaekberg

Keramiikkakurssi_Kaapelitehdas

tee_itse_keramiikkaa

Septaria_dreijaus

Helsinki_dreijauskurssi

taatelit

dreijattua_keramiikkaa

Jokunen viikko sitten löin kädet saveen. Siis ihan kirjaimellisesti, kun toteutin haaveeni ja vietin illan Septarian dreijauskurssilla. Edellisestä kerrasta oli ehtinyt kulua pieni ikuisuus ja tunne oli sama kuin silloin, kun olin ensimmäistä kertaa dreijan äärellä. Innostunut ja jännittynyt. Muutaman tunnin mittaisen kurssin aikana ehdin tehdä pienen lautasen, pikkuruisen kipon, sekä syvän kulhon. Viimeisimmästä en voi ottaa kokonaan kunniaa itselleni. Siinä näkyy opettajan auttavan käden jälki. Dreijaus on vaikeaa ja aika nopeasti muistui mieleen, ettei ainakaan alkuun kannata olla liian kunnianhimoinen. Lopputulokset ovat sattuman sanelemia. Pieni lautanen syntyi ihan siitä syystä, etten onnistunut nostamaan reunoja ylös. Paljon jäi siis vielä opittavaa. Valmiit keramiikkatyöt jäivät lasitettaviksi ja pari viikkoa myöhemmin kävin noutamassa ne Kaapelitehtaalta. En voisi olla iloisempi näistä pienistä epätäydellisistä, mutta itse tehdyistä astioista. Savi tuntui käsissä niin hyvältä, että lyhyen kurssin jälkeen jäin janoamaan lisää. Näyttää siltä, että nuoruuden harrastus on heräämässä uudelleen henkiin. Kuvissa vilahtaa herkkuja, joihin olen tällä hetkellä pahasti koukussa. Ei salaattia ilman avocadoa ja siemensekoitusta, eikä siemennäkkäriä ilman merisuolaa. Ja viimeisimpänä villityksenä, ah niin ihanat lakritsitaatelit. (kuva5)

Keramiikkakeskus Septaria, Tallberginkatu 1A 00180 Helsinki.

Lue myös:

mukipajan tuotoksia / diy-mugs

* * *

Greetings from Septaria ceramic cource. Throwing was difficult, but fun. I manged to create an small plate, bowl and tiny tiny container for sea salt. I couldn’t be happier about these self made ceramics.

Tags: , , , , , , ,

0 comments

Leave comment