Logo
museoralli part2 – HAM // Helsinki Art Museum
25 Feb 2018

museoralli part2 – HAM // Helsinki Art Museum

Post by joannaekberg

 

Ola_Kolehmainen_valokuvanayttely

Ola_Kolehmainen_pyhia_tiloja_nayttely

Ola_Kolehmainen_Helsingin_taidemuseo

Helsingin_taidemuseo

Ola_Kolehmainen_valokuva

Helsinhin_taidemuseo_valokuvanayttely

Taidenäyttelyt ja museovisiitit on pakkaspäivän pelastuksia. Viime vuoden lopulla Espoon modernin taiteen museo Emmasta alkanut museoralli part1 sai hiihtolomalla jatkoa Helsingin taidemuseo HAM:sta. Ola Kolehmaisen Pyhiä tiloja-valokuvanäyttelyn kuvat satoja vuosia vanhoista upeista kirkoista, synagogista ja moskeijoista on vaikuttavia. Näyttelyssä on käytetty värejä taitavasti tehokeinona. Kaikki salin seinät on maalattu eri väreillä, ja ne kuljettavat hauskasti tilasta toiseen. Onnistuneen näyttelyarkkitehtuurin ja värisuunnitelman takana ovat Berliinissä työskentelevät arkkitehdit Matthias Sauerbruchin ja Louisa Huttonin. Näyttelyn harrasta tunnelmaa täydentää kerran päivässä ääni-installaatio, jossa voi kuulla vivahteita eri uskontokuntien musiikeista. Koko salin täyttävä musiikkiteos on kuin piste iin päälle. Sitä kuunnellessa voi helposti kuvitella olevansa jossain kuvien pyhistä rakennuksista. Ola Kolehmaisen aisteja hemmotteleva valokuvanäyttely on avoinna 4.3.2018 saakka. Suosittelen, ihana päivän mittainen pyhiinvaellusmatka.

Ola Kolehmainen, Pyhiä tiloja, HAM, Helsingin taidemuseo, Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki

Lue myös toinen taideaiheinen menovinkki:

menovinkki: Gumbostrand Konst & Form taidekeskus 

* * *

Impressive Sacred Spaces exhibition is a series of pictures from Finnish photographer Ola Kolehmainen.

Tags: , ,

0 comments

Leave comment