Logo
keramiikkarakkautta – Samuli Helavuo // Fungi mug by Samuli Helavuo
2 Jan 2018

keramiikkarakkautta – Samuli Helavuo // Fungi mug by Samuli Helavuo

Post by joannaekberg

 

Samuli_Helavuo_fungi_mug

käsintehtya_keramiikkaa

Samuli_Helavuo_tableware

kattaus

Kirpputorit ja käsintehty keramiikka. Kaksi heikkoutta, joita en pysty vastustamaan. Niinpä keittiön keraamisten astioiden kokoelma täydentyi hiljattain yhdellä uudella ihanuudella,  Samuli Helavuon Fungi-mukilla. Muki paitsi näyttää kauniilta, sen pyöreät ja pehmeät muodot tuntuvat käsissä ihanilta. Se kirjaimellisesti tarttui käsiini Tokyon vuosittaisissa joululumyyjäisissä, totaalista keramiikkarakkautta. Alkuun arastelin ja varjelin käsintehtyjä keraamisia astioita, mutta ihan turhaan. Ne ovat käyttöesineitä, siinä missä muutkin astiat, ja kestävät myös konepesun. Kuvissa vilahtaa ujosti myös viimeisin kirppislöytö, soikea punottu pannunalunen, joka toimii kivasti kattausalustana Jatta Lavin pienille keraamisille kipoille. Kaunis muki jaksaa ilahduttaa esteetikon silmää päivittäin, ja jostain kumman syystä kahvikin maistuu paremmalta, kun sen juo tästä käsintehdystä keramiikkamukista.

 

Katso myös muut aiheeseen liittyvät postaukset:

keittiön second hand löydöt / useful second hand in the kitchen

kirppikseltä keittiöön / second hand findings

studio smoo marmoreal-mukit / marmoreal mugs

teehetki Jatta Lavin kanssa / tea moment with Jatta Lavi

* * *

Handmade ceramics is something I can’t resist. This beautiful, soft shaped Fungi mug is designed by finnish designer Samuli Helavuo.

 

 

Tags: , , , , ,

0 comments

Leave comment